Purtătorul de cuvânt al Kremlinului laudă Rusia şi China pentru atitudinea faţă de „acţiunile provocatoare a căror sursă este SUA”: „China şi Rusia nu vor să conducă lumea, spre deosebire de alte ţări”

  • „Rusia şi China nu aspiră să fie la conducerea lumii, în timp ce alte ţări fac asta”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de televiziune Rossiya-1.
  • Oficialul rus acuză Statele Unite de „comportament destabilizator”.
2859 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Kremlinului laudă Rusia şi China pentru atitudinea faţă de „acţiunile provocatoare a căror sursă este SUA”: „China şi Rusia nu vor să conducă lumea, spre deosebire de alte ţări”
„Actualizându-şi relaţiile bilaterale, Rusia şi China nu urmăresc să fie la conducerea lumii. Ştim că alte ţări manifestă o astfel de tendinţă”, a declarat Peskov, duminică.
 
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Rusiei a atras atenţia asupra „similitudinii absolute a atitudinii [Rusiei şi Chinei] faţă de diferite tipuri de acţiuni provocatoare, a căror sursă sunt Statele Unite". Moscova şi Beijingul sunt la unison în ceea ce priveşte evaluarea „inadmisibilităţii unui astfel de comportament destabilizator”, a adăugat el.
 
Preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping s-au întâlnit în cadrul summit-ului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS) la Samarkand săptămâna trecută. Aceştia s-au întâlnit pentru discuţii bilaterale, dar şi în format tripartit, cu participarea preşedintelui mongol. Şefii de stat au participat, de asemenea, la o reuniune a Consiliului şefilor de stat din cadrul OCS.
 
Ajutorul de la Kremlin, Iury Ushakov, a raportat ulterior că au fost discutate toate problemele principale. Liderul chinez a subliniat că Beijingul este pregătit să colaboreze cu Rusia, pentru a oferi sprijin reciproc în chestiuni de interes cheie pentru fiecare dintre ele.
 
Aceasta a fost a doua întâlnire în persoană a celor doi lideri în acest an. Precedenta lor întâlnire a avut loc în februarie, când Putin a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici