Purtătorul de cuvânt al lui Tayyip Erdogan: SUA vizează Turcia în cadrul unui război economic

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că remarcile consilierului prezidenţial american pentru Securitatea Naţională John Bolton privind Turcia sunt dovada clară că SUA vizează Turcia ca parte a unui război economic, relatează Reuters.

1592 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al lui Tayyip Erdogan: SUA vizează Turcia în cadrul unui război economic

Purtătorul de cuvânt al lui Tayyip Erdogan: SUA vizează Turcia în cadrul unui război economic

„Politicile recente ale Administraţiei Statelor Unite sunt contrare principiilor fundamentale ale Alianţei Nord-Atlantice”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În cadrul unui interviu acordat publicaţiei Reuters, John Bolton a criticat practicile Turciei şi a făcut comentarii referitoare la sancţiunile impuse Administraţiei de la Ankara.

Consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, a declarat că autorităţile de la Ankara pot pune „instant” punct disputei cu Statele Unite dacă îl eliberează pe pastorul american Andrew Brunson, relatează Reuters.

„Cu fiecare zi în care Turcia continuă să facă această greşeală, criza se adânceşte. Turcia ar trebui să gândească precum un partener NATO, parte a Occidentului şi să îl elibereze pe pastor”, a adăugat acesta.

Întrebat de riscul ca Turcia să fie exclusă din NATO în urma acestei crize, John Bolton a declarat că: „Aceasta nu este momentan o problemă. Suntem concentraţi pe problema pastorului şi a altor americani pe care guvernul Turciei îi reţine ilegal”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici