Puşcaşii marini din cele două elicoptere americane care au intrat în coliziune, declaraţi decedaţi

Doisprezece membri ai Corpului Puşcaşilor Marini din SUA, dispăruţi după ce două elicoptere militare americane s-au ciocnit săptămâna trecută în largul insulei Oahu din arhipelagul Hawaii, au fost declaraţi decedaţi, a anunţat armata, citată de site-ul agenţiei Reuters.

379 afișări
Imaginea articolului Puşcaşii marini din cele două elicoptere americane care au intrat în coliziune, declaraţi decedaţi

Puşcaşii marini din cele două elicoptere americane care au intrat în coliziune, declaraţi decedaţi (imagine: AFP/Mediafax Foto)

Gărzile de coastă ale SUA au anunţat, marţi, încheierea fără succes a operaţiunilor de căutare care au durat  cinci zile şi care s-au desfăşurat pe o suprafaţă de peste 137.000 de kilometri pătraţi de ocean, în afară de cele efectuate pe litoral.

Corpul Puşcaşilor Marini a anunţat că cele douăsprezece persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, au fost declarate decedate miercuri, iar familiile lor au fost anunţate personal de ofiţeri.

Operaţiunile de căutare au fost împiedicate de furtuni.

Două elicoptere militare americane au intrat în coliziune în aer şi s-au prăbuşit, vinerea trecută, în largul Insulei Hawaii, iar 12 membri ai echipajelor au fost daţi dispăruţi. Elicopterele de tip Ch-53, aparţinând Forţelor Navale americane, efectuau o misiune de antrenament pe timp de noapte în momentul incidentului.

În ziua accidentului, echipaje ale Pazei de Coastă au găsit fragmente ale elicopterelor, pete de combustibil care ardeau şi o barcă de salvare goală. Resturile erau la cinci kilometri de coastă. Niciunul dintre cele două elicoptere nu a lansat vreun apel de ajutor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici