Putin, ajutor pentru Lukaşenko. Ce sumă a trimis Belarusului pentru a trece peste sancţinulie impuse de UE

  • Liderii UE s-au pus de acord săptămâna trecută să interzică companiilor aeriene de stat din Belarus să opereze în spaţiul aerian al UE.
  • UE s-a angajat să deblocheze un pachet de împrumuturi şi subvenţii de trei miliarde de euro, cu condiţia ca Lukaşenko să plece de la putere.
  • Alexandr Lukaşenko s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu Vladimir Putin, la Soci.
1397 afișări
Imaginea articolului Putin, ajutor pentru Lukaşenko. Ce sumă a trimis Belarusului pentru a trece peste sancţinulie impuse de UE
Rusia a transferat a doua tranşă a unui împrumut de miliarde de dolari către Belarus. Cea mai izolală ţară din Europa va fi lovită de noi sancţiuni impuse de UE după arestarea ziaristului şi activistului anti-Lukaşenko Roman Protasevici.
 
Ministerul Finanţelor din Belarus a declarat că a primit tranşa de 500 de milioane de dolari de la Moscova, a doua a unui împrumut de un miliard de dolari, pe care cele două ţări l-au convenit-o anul trecut, notează The Moscow Times.
 
Rusia este o susţinătoare puternică a regimului Lukaşenko şi cel mai important finanţator al Belarusului.
 
Analiştii economici au declarat că banii nu vor ajunge pentru rezolvarea problemelor financiare ale Belarusului, care au fost accentuate de luni de proteste, sancţiuni europene şi un exod al investitorilor internaţionali.
 
Liderii UE s-au pus de acord săptămâna trecută să interzică companiilor aeriene de stat din Belarus să opereze în spaţiul aerian al UE şi au cerut companiilor aeriene din UE să evite survolurile teritoriului bielorus, în urma deturnării de către Lukaşenko a unei curse Atena-Vilnius la bordul căreia se afla jurnalistul Roman Protasevici.
 
O nouă rundă de sancţiuni mai dure este în curs de elaborare, care ar putea viza industriile de export vitale ale ţării - îngrăşăminte, potasiu şi energie. 
 
De asemenea, UE s-a angajat să deblocheze un pachet de împrumuturi şi subvenţii de trei miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari) către „viitorul Belarus democratic”, dacă Lukaşenko pleacă de la putere.
 
Alexandr Lukaşenko s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu Vladimir Putin, la Soci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici