Putin, dezamăgit de retragerea SUA din Tratatul INF. Ce i-a spus lui Mike Pompeo

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care s-a întâlnit marţi la Soci cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un consilier prezidenţial de la Kremlin.

1548 afișări
Imaginea articolului Putin, dezamăgit de retragerea SUA din Tratatul INF. Ce i-a spus lui Mike Pompeo

Putin, dezamăgit de retragerea SUA din Tratatul INF. Ce i-a spus lui Mike Pompeo

Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui Rusiei, a menţionat că Putin şi Pompei au discutat despre o serie de chestiuni de stabilitate strategic, inclusiv retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) sau situaţia Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (New START).

Potrivit oficialului rus, Moscova "aşteaptă ca Administraţia SUA să prezinte ideea [preşedintelui Donald] Trump în ceea ce priveşte stabilitatea strategică. De asemenea, ne-am exprimat dezamăgirea faţă de retragerea Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare. Am discutat despre situaţia din jurul Noului START care expiră în 2021".

"În acelaşi timp, preşedintele nostru a subliniat că suntem gata să revenim la un dialog pragmatic normal cu privire la toate aspectele stabilităţii strategice şi la toate aspectele legate de controlul armamentului", a adăugat consilierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici