Putin graţiază două femei condamnate pentru "înaltă trădare"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a graţiat două femei condamnate pentru "înaltă trădare" după ce acestea trimiseseră SMS-uri informând despre deplasarea tancurilor ruseşti spre Georgia cu puţin timp înainte de scurtul război din 2008, potrivit AFP.

1400 afișări
Imaginea articolului Putin graţiază două femei condamnate pentru "înaltă trădare"

Putin graţiază două femei condamnate pentru "înaltă trădare"

Preşedintele Putin, "determinat de principii umanitare" le-a graţiat pe Annik Kessian şi Marina Djandjgava, în două decrete publicate sâmbătă pe site-ul de difuzare oficială a documentelor juridice al autorităţilor ruse. Decretele urmează să intre în vigoare după zece zile de la publicarea lor.

Cele două femei de etnie rusă au fost condamnate pentru că trimiseseră SMS-uri unor "prieteni" georgieni, informându-i că văzuseră tancuri ruseşti staţionate în gara oraşului lor cu câteva luni înainte de războiul-fulger dintre cele două ţări care a avut loc în 2008.

Moscova şi Tbilisi nu mai întreţin relaţii diplomatice de la războiul-fulger din august 2008, în cursul căruia Rusia a invadat o parte din Georgia şi şi-a menţinut trupe în două regiuni separatiste georgiene situate la frontiera sa, Osetia de Sud şi Abhazia, cărora le-a recunoscut ulterior independenţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici