Putin, izolat internaţional, face afaceri cu Iranul

Rusia şi Iranul lucrează împreună pentru a-şi conecta sistemele de mesagerie interbancare pentru a ocoli reţeaua de tranzacţii financiare SWIFT, potrivit Kazem Jalali, ambasadorul Iranului în Rusia, joi

21962 afișări
Imaginea articolului Putin, izolat internaţional, face afaceri cu Iranul

Sursa Foto- Kremlin.ru

Rusia şi Iranul lucrează împreună pentru a-şi conecta sistemele de mesagerie interbancare pentru a ocoli reţeaua de tranzacţii financiare SWIFT, potrivit Kazem Jalali, ambasadorul Iranului în Rusia. 

SWIFT este o reţea de mesagerie utilizată de instituţiile financiare pentru a transmite în siguranţă informaţii şi instrucţiuni. 

Ambele ţări sunt supuse unor sancţiuni severe occidentale, ceea ce face ca reglementările comerciale prin SWIFT să fie dificile sau imposibile.

„Depunem eforturi în această direcţie”, a declarat Jalali reporterilor, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a informat RT.

Şapte bănci ruseşti au fost separate de la SWIFT luna trecută, interzicându-le efectiv accesul la pieţele internaţionale. Interdicţia a făcut parte din cea mai recentă rundă de sancţiuni occidentale care vizează Rusia pentru operaţiunea sa militară din Ucraina.

Rusia are propriul mecanism de plată, Financial Message Transfer System (SPFS), care are o funcţionalitate similară şi permite transmiterea mesajelor în format SWIFT. A fost dezvoltat ca o contrapartidă la SWIFT, care a fost dezvoltat de Banca Rusiei din 2014.

Rubla a crescut miercuri după ce s-a anunţat că plăţile pentru exporturile de gaze către anumite ţări occidentale vor fi convertite în ruble ruseşti.

Moneda rusă a urcat imediat la un maxim de trei săptămâni de 95 de ruble per dolar american înainte de a scădea din nou sub 100. De asemenea, a câştigat 3,5% faţă de euro, tranzacţionându-se la 110,5 ruble per euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici