Putin: Prăbuşirea avionului în Ucraina arată necesitatea unei "soluţionări urgente" a crizei

Prăbuşirea avionului malaysian cu 298 de persoane la bord, într-o zonă de conflict armat în Ucraina, arată necesitatea unei soluţionări urgente a crizei din această ţară, a apreciat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, catalogând incidentul drept o "tragedie", relatează AFP.

990 afișări
Imaginea articolului Putin: Prăbuşirea avionului în Ucraina arată necesitatea unei "soluţionări urgente" a crizei

Putin: Prăbuşirea avionului în Ucraina arată necesitatea unei "soluţionări urgente" a crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele rus "a subliniat asupra faptului că această tragedie a arătat din nou necesitatea unei soluţionări urgente şi paşnice a crizei acute din Ucraina", într-o conversaţie la telefon cu premierul olandez Mark Rutte, potrivit unui comunicat emis de Kremlin.

El a adăugat că este necesară o anchetă "scrupuloasă şi obiectivă" asupra circumstanţelor catasrofei.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi s-au acuzat, imediat, reciproc, că se află la originea unui eventual tir de rachetă, fără ca vreun element material să permită atribuirea clară a responsabilităţii.

Potrivit ultimei numărători furnizate de către compania Malaysia Airlines vineri dimineaţa, la bordul avionului se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, cinci belgieni, trei filipinezi şi un candian.

Putin a prezentat condoleanţe premierului olandez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici