Putin se bazează pe informaţii selectate manual care alimentează calculele sale eronate privind războiul din Ucraina - Wall Street Journal

Wall Street Journal a intervievat mai mulţi actuali şi foşti oficiali ruşi şi persoane apropiate Kremlinului care, în linii mari, l-au descris pe Vladimir Putin ca pe un lider izolat care „nu a fost capabil, sau nu a vrut, să creadă că Ucraina va rezista cu succes”.

1119 afișări
Imaginea articolului Putin se bazează pe informaţii selectate manual care alimentează calculele sale eronate privind războiul din Ucraina - Wall Street Journal

Putin se bazează pe informaţii selectate manual care alimentează calculele sale eronate privind războiul din Ucraina - think tank american

Putin îşi începe ziua cu un briefing scris despre război, cu informaţii „atent calibrate pentru a sublinia succesele şi a minimiza eşecurile”, potrivit surselor Wall Street Journal. 
 
Şeful de stat a refuzat mult timp să folosească internetul de teama supravegherii digitale, au declarat oficiali ruşi şi americani, ceea ce îl face „mai dependent de documentele informative compilate de consilieri aliniaţi ideologic”, mai transmite sursa citată.
 
Rapoartele de primă linie au nevoie de mai multe zile pentru a ajunge la Putin, au declarat persoane familiare cu această chestiune, adăugând că Putin primeşte adesea informări neactualizate. 
 
„Comandanţii din prima linie raportează Serviciului Federal de Securitate, sau FSB, succesorul KGB-ului, care editează rapoartele pentru experţii din Consiliul de Securitate, care le transmit secretarului Consiliului Nikolai Patruşev, „şoimul înrăit” care a ajutat la convingerea lui Putin să invadeze Ucraina”, se arată în raportul WSJ. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici