Putin şi Erdogan au confirmat importanţa luptei comune împotriva terorismului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut vineri o conversaţie telefonică în privinţa situaţiei din Siria, potrivit Biroului de presă de la Kremlin, citat de site-ul agenţiei Tass.

467 afișări
Imaginea articolului Putin şi Erdogan au confirmat importanţa luptei comune împotriva terorismului

Putin şi Erdogan au confirmat importanţa luptei comune împotriva terorismului

Conversaţia a fost o iniţiativă turcă.

"Liderii au avut o serie de schimburi de păreri în privinţa situaţiei din Siria. În cadrul conversaţiei a fost subliniată importanţa eforturilor comune în lupta împotriva terorismului", a subliniat Biroul de presă de la Kremlin.

Forţele aerospaţiale ruse lansează atacuri aeriene punctuale asupra poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic şi grupării Frontul al-Nusra, organizaţii interzise pe teritoriul rus, încă de la data de 30 septembrie 2015, la solicitarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Ankara a declarat miercuri dimineaţa că armata turcă întreprinde operaţiuni militare pe teritoriul Siriei. Scopul acestor operaţiuni este lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic şi a militanţilor kurzi. Administraţia de la Damasc a condamnat operaţiunea pentru că o asemenea acţiune încalcă suveranitatea siriană.

Putin şi Erdogan au discutat de asemenea despre relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia.

"Discuţia a inclus şi o dezvoltare viitoare a cooperării politice, comerciale şi economice ruso-turce în contextul acordurilor avute în cadrul întrunirii din Sankt Petersburg care a avut loc la data de 9 august", a adăugat Kremlinul.

"Au căzut de acord asupra prelungirii contactelor personale asupra chestiunilor bilaterale şi internaţionale", a afirmat Biroul de presă de la Kremlin fără a specifica la care contacte făceau referire.

Până la sfârşitul acestui an, cei doi lideri vor avea posibilitatea de a se întâlni în cadrul sumitului G20 care va avea loc în China între 4-5 septembrie. Autorităţile de presă care au legătură cu evenimentul au fost instruite să stabilească o întrevedere grupului comun de planificare strategică în prima jumătate a anului 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici