Putin şi Erdogan au convenit că decizia lui Trump privind Ierusalimul afectează situaţia în regiune

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, luni, că decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului destabilizează situaţia în Orientul Mijlociu, relatează site-ul agenţiei Tass.

595 afișări
Imaginea articolului Putin şi Erdogan au convenit că decizia lui Trump privind Ierusalimul afectează situaţia în regiune

Putin şi Erdogan au convenit că decizia lui Trump privind Ierusalimul afectează situaţia în regiune

Putin şi Erdogan s-au întâlnit la Palatul Bestepe din Ankara, reşedinţa liderului turc, iar subiectele abordate au fost situaţia din Orientul Mijlociu şi din Israel, lupta împotriva Stat Islamic în Siria, procesul de reglementare politică în Siria şi proiectele comune în sectorul energetic.

"Atât Rusia, cât şi Turcia consideră că decizia administraţiei Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a-şi muta ambasada în acel oraş nu promovează nicidecum soluţionarea situaţiei din Orientul Mijlociu. Dimpotrivă, aceasta destabilizează situaţia din regiune, care este deja tensionată. Rusia insistă că o reglementare trebuie să fie pusă în aplicare exclusiv în conformitate cu rezoluţiile adoptate anterior în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Parametrii concreţi ai unui acord privind statutul Ierusalimului fac obiectul negocierilor directe israeliano-palestiniene", a spus Putin.

Putin a anunţat posibila convocare a unui Congres pentru Dialog Sirian la începutul anului 2018, în urma unei discuţii cu preşedintele sirian Bashar al-Assad.

"Lucrăm în comun pentru a pregăti şi organiza Congresul pentru Dialog Sirian la începutul anului viitor. Nu este un secret pentru nimeni că am vorbit cu preşedintele Assad în timpul vizitei mele de astăzi în Siria", a spus preşedintele Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici