Putin şi Xi Jinping vor discuta despre Ucraina şi Taiwan. Kremlinul: Întâlnirea va avea o "semnificaţie specială"

Preşedinte Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al Chinei, Xi Jinping, vor discuta joi despre Ucraina şi Taiwan în cadrul unei întâlniri care va avea loc în Uzbekistan şi care, potrivit Kremlinului, va avea o "semnificaţie specială", având în vedere situaţia geopolitică.

1237 afișări
Imaginea articolului Putin şi Xi Jinping vor discuta despre Ucraina şi Taiwan. Kremlinul: Întâlnirea va avea o "semnificaţie specială"

"Preşedinţii vor discuta atât agenda bilaterală, cât şi principalele subiecte regionale şi internaţionale", a declarat Iuri Ushakov, consilier al Kremlinului, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, potrivit Reuters.

"În mod firesc, ei vor face o evaluare pozitivă a nivelului de încredere fără precedent în cadrul parteneriatului strategic bilateral", a adăugat el.

Uşakov a declarat că Moscova apreciază poziţia Chinei faţă de ceea ce el a numit "criza ucraineană", afirmând că Beijingul a avut o "abordare echilibrată" faţă de conflict.

China "înţelege în mod clar motivele care au forţat Rusia să lanseze operaţiunea sa militară specială. Această chestiune, desigur, va fi discutată în detaliu în timpul următoarei întâlniri", a declarat Ushakov.

Xi va părăsi China pentru prima dată în mai bine de doi ani pentru o călătorie în această săptămână în Asia Centrală, unde se va întâlni cu Putin, cu doar o lună înainte de a-şi consolida poziţia de cel mai puternic lider chinez de la Mao Zedong încoace. 

Întâlnirea dintre Xi şi Putin în Uzbekistan va avea loc în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care se va desfăşura în vechiul oraş de pe Drumul Mătăsii, Samarkand, din Uzbekistan.

Aprofundarea parteneriatului "fără limite" dintre superputerea în ascensiune a Chinei şi titanul resurselor naturale al Rusiei este o evoluţie geopolitică pe care Occidentul o urmăreşte cu îngrijorare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici