Putin spune că dacă Kremlinul ar fi fost în spatele otrăvirii lui Alexei Navalnîi, el ar fi fost mort acum: "Am fi dus treaba la capăt"

  • Vladimir Putin a negat implicarea Kremlinului în otrăvirea criticului Alexei Navalnîi, susţinând că, dacă Moscova ar fi fost în spatele tentativei de asasinare, ar fi dus treaba la capăt.
  • Putin a făcut comentariul în cadrul unei conferinţe de presă organizată virtual din cauza pandemiei COVID-19, relateaz[ euronews.
  • Navalnîi s-a simţit rău în timpul unui zbor intern din 20 august şi ulterior a fost transportat la Berlin, unde medicii şi laboratoarele independente au găsit urme ale agentului nervos Novichok în corpul său.
4092 afișări
Imaginea articolului Putin spune că dacă Kremlinul ar fi fost în spatele otrăvirii lui Alexei Navalnîi, el ar fi fost mort acum: "Am fi dus treaba la capăt"

Putin spune că dacă Kremlinul ar fi fost în spatele otrăvirii lui Alexei Navalnîi, el ar fi fost mort acum: "Am fi dus treaba la capăt"

"Dacă am fi vrut să facem acest lucru, am fi dus treaba la capăt", a spus Putin, răspunzând acuzaţiilor că statul rus a fost implicat în otrăvirea lui Navalny.

El a subliniat că „soţia lui Alexei Navalnîi m-a rugat şi am ordonat imediat să-l lase să plece pentru tratament în Germania”.

Navalnîi l-a acuzat direct pe Putin că a ordonat uciderea lui, dar autorităţile ruse au negat vehement că ar fi implicat în atacul de la Novichok. De asemenea, aceştia au pus la îndoială veridicitatea testelor efectuate de laboratoarele din Franţa, Suedia şi Germania şi confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Comentariile lui Putin vin la o zi după o investigaţie efectuată de grupul de anchetă Bellingcat, The Insider, CNN şi Der Spiegel, a identificat presupuşi agenţi ai serviciilor secrete şi laboratoare implicate în atac.

Liderul rus a respins, de asemenea, acuzaţiile că Kremlinul a intervenit în alegerile prezenţiale americane din 2016.

„Hackerii ruşi nu l-au ajutat pe actualul preşedinte american (Donald Trump) să fie ales şi nu s-au amestecat în afacerile interne ale acestei mari ţări.”

"Este vorba de speculaţii şi scuze pentru a strica relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite. Este o scuză pentru a nu admite legitimitatea preşedintelui în exerciţiu al Statelor Unite care a fost cauzată de probleme politice interne", a adăugat el.

El şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre cele două ţări se vor îmbunătăţi sub administrarea lui Joe Biden.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici