Putin, Tedros Ghebreyesus şi Merkel. Liderii planetei au reacţionat după ce preşedintele Donald Trump a fost diagnosticat cu COVID-19

Liderii din întreaga lume continuă să le trimită mesaje preşedintelui american Donald Trump şi primei doamne Melania Trump după ce cuplul a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNBC.

1256 afișări
Imaginea articolului Putin, Tedros Ghebreyesus şi Merkel. Liderii planetei au reacţionat după ce preşedintele Donald Trump a fost diagnosticat cu COVID-19

Putin, Tedros Ghebreyesus şi Merkel. Liderii planetei au reacţionat după ce preşedintele Donald Trump a fost diagnosticat cu COVID-19/ FOTO: Profimedia/ Summitul G7 Biarritz, Franţa - 2019

Liderii din întreaga lume continuă să le trimită mesaje preşedintelui american Donald Trump şi primei doamne Melania Trump după ce cuplul a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNBC.

Liderul de la Casa Albă, în vârstă de 74 de ani, a anunţat de dimineaţă că se află în carantină împreună cu soţia, adăugând că „vom trece peste asta ÎMPREUNĂ”.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson, care a dus o luptă grea cu virusul la începutul pandemiei, a declarat: „Le transmis preşedintelui Trump şi primei doamne cele mai bune gânduri. Sper să aibă o recuperare rapidă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis o telegramă Casei Albe, potrivit agenţiilor locale de ştiri, urându-i o recuperare rapidă omologului său din SUA.

„Sunt sigur că vitalitatea intrinsecă, buna dispoziţie şi optimismul de care daţi dovadă vă vor ajuta să învingeţi virusului”, a spus Putin.

De asemenea, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, i-a urat „prietenului său” o recuperare grabnică.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, criticat în mod constant de Trump în timpul pandemiei, le-a transmis „cele mai bune gânduri” preşedintelui şi primei doamne.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că Angela Merkel le urează preşedintelui şi Melaniei Trump o recuperare „cât mai rapidă”.

Potrivit USA Today, guvernul de la Beijing nu s-a pronunţat privind starea de sănătate a preşedintelui american. Trump a blamat de luni bune China pentru declanşarea pandemiei de COVID-19. Hu Xijin, editor al Global Times, ziar deţinut de statul chinez, a scris pe Twitter că „preşedintele Trump şi prima doamnă plătesc acum preţul pentru faptul că au subestimat coronavirusul”.

În Iran, televiziunea de stat a anunţat ştirea printr-o imagine deloc măgulitoare a preşedintelui american înconjurat de reprezentări grafice ale coronavirusului.

Şi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj pe Twitter pentru preşedintele SUA. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici