Putin, vizită surpriză în Mariupol

Preşedintele Vladimir Putin a făcut o vizită la Mariupol, a relatat duminică presa rusă de stat, în ceea ce ar fi prima deplasare a liderului de la Kremlin în teritoriile ocupate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina de la începutul războiului, transmite Reuters.

1418 afișări
Imaginea articolului Putin, vizită surpriză în Mariupol

FOTO AP/MEDIAFAX

Putin a zburat cu elicopterul la Mariupol, au relatat agenţiile ruse citând Kremlinul. Preşedintele Rusiei a mers prin mai multe cartiere ale oraşului, făcând opriri şi vorbind cu locuitorii.

„Şeful statului a examinat, de asemenea, linia de coastă din Mariupol, în zona clubului de iahturi, clădirea teatrului, locuri memorabile ale oraşului”, a precizat agenţia Interfax, citând serviciul de presă al Kremlinului. Presa rusă a relatat că Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulţi comandanţi militari.

Vizita a avut loc după ce Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunţată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia de la Ucraina şi la doar două zile după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus.

Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi şi sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reuşit să cucerească Kievul şi s-a concentrat asupra sud-estului Ucrainei.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare şi Europa (OSCE) a spus că bombardarea de către Rusia a unei maternităţi din Mariupol a fost o crimă de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici