Putin vrea o educaţie mai "patriotică" pentru tineretul rus: "O bătălie dură are loc acum în lume"

Rusia doreşte o educaţie mai "patriotică" pentru tinerii din ţara sa şi susţine mai degrabă cursuri de bucătăre locală decât cursuri de Feng Shui sau yoga, cu scopul de a apăra de influenţe străine tineretul rus, care este ţinta unei "bătălii ideologice mondiale", apreciază Vladimir Putin.

5397 afișări
Imaginea articolului Putin vrea o educaţie mai "patriotică" pentru tineretul rus: "O bătălie dură are loc acum în lume"

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este necesar să continue ameliorarea programului statului în domeniul educaţiei patriotice", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-o reuniune guvernamentală, joi, potrivit unei transcrieri oficiale.

"O bătălie dură are loc în lume pentru (câştigarea) inimilor şi spiritelor, prin influenţa unor ideologii şi unor informaţii", a declarat şeful statului rus.

"Avem nevoie de o muncă constantă, sistematică, prin care să ne apărăm ţara şi tinerii împotriva acestor riscuri, care va ajuta la consolidarea solidarităţii civile şi armoniei între naţionalităţi", a continuat el.

Ministrul Culturii Vladimir Medinski a prezentat în cursul reuniunii noua politică culturală a Rusiei şi schimbările pe care aceasta le va opera în educaţia tinerilor ruşi.

"Învăţăm tot mai multe limbi străine acum, ceea ce este desigur un lucru bun, dar nu trebuie să facem acest lucru în detrimentul învăţării limbii ruse, a literaturii, istoriei noastre comune", a declarat Medinski.

"Este mai bine să nu susţinem cursuri de Hatha Yoga şi de Feng Shui, ci cursuri privind tehnologii tradiţionale, ca sporturile naţionale de luptă sau cursurile de bucătărie naţională", a subliniat el.

Ministrul a criticat politicile "demodate" ale toleranţei şi multiculturalismului european, care au "eşuat complet" în Europa, în opinia sa.

Elaborarea unei noi politici culturale, iniţiate de către Medinski, a cărei prime versiuni a fost dezvăluită în aprilie, a provocat critici din partea cercurilor intelectualilor ruşi. Ei au denunţat că aceasta are la bază teza potrivit căreia "Rusia nu face parte din Europa" şi numeroase citate din discursurile lui Vladimir Putin.

Un promotor al patriotismului rus, preşedintele şi-a multiplicat, de la începutul crizei din Ucraina - care-i opune pe ruşi occidentalilor, atacurile la adresa valorilor Occidentului, pe care le consideră "decadente".

"Procesul de distrugere a pretinselor valori tradiţionale morale şi spirituale" care a avut loc în lume "permite dezvoltarea organizaţiilor neo-naziste", a avertizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici