Putin vrea să vândă arme în America Latină, Asia şi Africa. Liderul de la Kremlin laudă armamentul rus: Au fost folosite în operaţiuni reale de luptă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni că Moscova apreciază legăturile sale cu ţările din America Latină, Asia şi Africa şi că este pregătită să ofere arme moderne aliaţilor săi.

1245 afișări
Imaginea articolului Putin vrea să vândă arme în America Latină, Asia şi Africa. Liderul de la Kremlin laudă armamentul rus: Au fost folosite în operaţiuni reale de luptă

Putin a folosit un discurs la o expoziţie de armament de lângă Moscova pentru a se lăuda cu capacităţile avansate ale Rusiei în materie de armament şi pentru a-şi declara dorinţa de a împărtăşi tehnologia cu ţările care gândesc la fel, potrivit Reuters.

"Suntem pregătiţi să oferim aliaţilor noştri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate şi artilerie până la avioane de luptă şi vehicule aeriene fără pilot", a declarat Putin la ceremonia de deschidere a forumului "Army-2022" de lângă Moscova.

"Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operaţiuni reale de luptă".

El vorbea după aproape şase luni de război al Rusiei în Ucraina, unde Moscova a suferit eşecuri repetate şi pierderi grele.

Analiştii militari occidentali spun că performanţele slabe ale trupelor şi armamentului rusesc ar putea face ca exporturile sale de arme să devină mai puţin atractive pentru potenţialii cumpărători, cum ar fi India, care s-au bazat foarte mult pe tehnologia sa în trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici