Rachete palestiniene lansate spre un oraş din sudul Israelului

Militanţi palestinieni au lansat sâmbătă o rachetă spre un oraş din sudul Israelului, atrăgând lovituri aeriene israeliene, a declarat armata israeliană, care crede că racheta a fost lansată de gruparea Hamas. Aceste atacuri vin după luni de relativ calm în zonă, potrivit Reuters.

551 afișări
Imaginea articolului Rachete palestiniene lansate spre un oraş din sudul Israelului

Rachete palestiniene lansate spre un oraş din sudul Israelului

Nu au fost raportate imediat victime în Gaza sau în Israel, care a interceptat racheta lansată spre oraşul Ashkelon, declanşând sirenele de raid aerian şi trimiţând locuitorii în adăposturi antiaeriene.

Israelul a declarat că Hamas, grupul militant islamist care controlează Gaza, a lansat racheta. Nu a existat un răspuns imediat din partea Hamas şi nici o revendicare de responsabilitate din partea altor grupuri militante din enclavă.

„Ca răspuns la atacul cu rachetă, avioanele Forţelor de Apărare ale Israelului au lovit o serie de ţinte teroriste ale Hamas în Fâşia Gaza”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Frontiera dintre Israel şi Gaza a fost relativ calmă din mai 2021, când Israelul şi militanţii palestinieni au purtat un război de 11 zile.

Deşi tirurile transfrontaliere de sâmbătă nu par să semnaleze o escaladare mai amplă, violenţele au crescut în Cisiordania ocupată şi în Israel în ultimele luni.

Vineri, trupele israeliene au ucis trei bărbaţi palestinieni înarmaţi în oraşul Jenin din Cisiordania. Aici raidurile militare s-au intensificat după ce bărbaţi din zonă au comis mai multe atacuri de stradă letale în Israel.

Hamas a declarat că unul dintre pistolari face parte dintre membrii săi, în timp ce un alt grup militant care se bazează pe membri ai facţiunii palestiniene Jihadul Islamic a revendicat morţii ca fiind ai săi.

Negocierile de pace mediate de SUA care vizau crearea unui stat palestinian în Ierusalimul de Est, Cisiordania şi Gaza au eşuat în 2014 şi nu există niciun semn de relansare a acestora.

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat să se întâlnească cu liderii israelieni şi palestinieni în timpul unei vizite în regiune în luna iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rachetă,
hamas,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici