Rachetele testate de Coreea de Nord au căzut în apele teritoriale japoneze. SUA condamnă testele

  • Rachetele testate miercuri de Coreea de Nord au căzut în apele teritoriale japoneze.
  • Administraţia SUA condamnă testele balistice efectuate de Coreea de Nord.
3684 afișări
Imaginea articolului Rachetele testate de Coreea de Nord au căzut în apele teritoriale japoneze. SUA condamnă testele

Rachetele testate de Coreea de Nord au căzut în apele teritoriale japoneze. SUA condamnă testele

Rachetele balistice testate miercuri de armata nord-coreeană au căzut în apele teritoriale japoneze, anunţă Guvernul de la Tokyo, în timp ce Statele Unite au condamnat testele militare nord-coreene.

Armata nord-coreeană a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în cadrul unui test. Rachetele au parcurs 800 de kilometri, atingând altitudinea maximă de 60 de kilometri.

Ministerul nipon al Apărării a anunţat ulterior, conform postului public NHK, că rachetele nord-coreene au căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.

Departamentul de Stat american a condamnat vehement, potrivit agenţiei Reuters, testele balistice efectuate de Coreea de Nord, denunţând încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi generarea de riscuri la nivel regional.

În paralel cu testele Coreei de Nord, armata sud-coreeană a testat, în premieră, o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin. „Coreea de Sud are suficiente mijloace de disuasiune pentru a răspunde oricând la provocările Coreei de Nord", a declarat preşedintele Moon Jae-In, conform BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici