Rahul Gandhi a demisionat din fruntea principalului partid de opoziţie din India

Rahul Gandhi a demisionat miercuri din funcţia de lider al principalului partid de opoziţie din India, punând astfel capăt speculaţiilor apărute în ultimele săptămâni, potrivit site-ului postului BBC.

162 afișări
Imaginea articolului Rahul Gandhi a demisionat din fruntea principalului partid de opoziţie din India

Rahul Gandhi a demisionat din fruntea principalului partid de opoziţie din India

În scrisoarea de demisie, pe care a postat-o pe Twitter, acesta şi-a asumat responsabilitatea pentru eşecul partidului său în recentele alegeri generale din India.

Ghandi îşi anunţase deja intenţia de a demisiona, dar liderii partidului au sperat că se va răzgândi.

Tatăl său, bunica şi străbunicul acestuia au fost premieri ai Indiei.

În scrisoare, el a adăugat că, deşi nu a avut nici o urmă de "ură sau furie" faţă de partidul de guvernământ din India, Bharatiya Janata (BJP), "fiecare celulă vie din corpul meu se opune instinctiv ideii lor despre India", despre care a spus că se bazează pe diferenţe şi ură.

El a adus, de asemenea, în discuţie imparţialitatea alegerilor, spunând că "nu am luptat cu un partid politic ... ne-am luptat cu întregul mecanism al statului indian".

Partidul Bharatiya Janata, condus de premierul Narendra Modi, a câştigat luna trecută alegerile generale din India, având o majoritate consistentă în Congres.

Taguri:
india,
opoziţie,
demisie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici