Raidurile israeliene şi tirurile de rachete au continuat înaintea unui posibil armistiţiu

Aviaţia israeliană a efectuat 25 de raiduri în Fâşia Gaza în noaptea de luni spre marţi, odată cu apropierea unei posibile intrări în vigoare a unui armistiţiu propus de către Egipt, a anunţat o purtătoare de cuvânt militară.

119 afișări
Imaginea articolului Raidurile israeliene şi tirurile de rachete au continuat înaintea unui posibil armistiţiu

Raidurile israeliene şi tirurile de rachete au continuat înaintea unui posibil armistiţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste raiduri au vizat obiective teroriste", a declarat purtătoarea de cuvânt. Potrivit acesteia, două rachete trase de pe teritoriul Fâşiei Gaza au atins sudul Israelului, fără să cauzeze victime şi pagube, a adăugt ea.

Cabinetul de Securitate israelian urma să se reunească marţi dimineaţa pentru a discuta despre propunerea Egiptului a unui armistiţiu care să intre în vigoare începând de la ora 6.00 GMT (9.00, ora României), a anunţat postul public de radio.

Potrivit postului, premierul şi majoritatea membrilor Cabinetului său sunt favorabili propunerii egiptene.

Însă mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a respins orice încetare a focului care nu include un acord complet asupra conflictului cu Israelul, a declarat Fawzi Barhoum, un purtător de cuvânt.

La rândul ei, aripa armată a Hamas - Brigăzile Ezzedine al-Qassam - a respins propunerea egipteană, pe care a catalogat-o drept o "predare", şi a ameninţat cu "intensificarea" luptei contra Israelului.

Hamas cere încetarea bombardamentelor, oprirea blocadei impuse Fâşiei Gaza începând din 2006, deschiderea postului Rafah de la frontiera cu Egiptul şi eliberarea persoanelor arestate din nou, după ce au fost eliberate în cadrul acordului privind eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici