Ramadan Abedi, tatăl presupusului atentator care a ucis 22 de persoane pe Manchester Arena: Fiul meu a fost mereu împotriva atacurilor şi nu vedea nicio justificare religioasă/ Fratele mai mic, reţinut la Tripoli

Libianul Ramadan Abedi, tatăl bărbatului suspectat de comiterea atacului sinucigaş din sala de concerte Manchester Arena, a declarat miercuri că Salman Abedi s-a pronunţat împotriva atacurilor teroriste şi a precizat că nu vede nicio justificare religioasă în ele, notează site-ul Bloomberg.

5146 afișări
Imaginea articolului Ramadan Abedi, tatăl presupusului atentator care a ucis 22 de persoane pe Manchester Arena: Fiul meu a fost mereu împotriva atacurilor şi nu vedea nicio justificare religioasă/ Fratele mai mic, reţinut la Tripoli

Ramadan Abedi, tatăl atacatorului care a ucis 22 de persoane pe Manchester Arena: Fiul meu a fost mereu împotriva atacurilor şi nu vedea nicio justificare religioasă

Ramadan Abedi a vorbit cu fiul său săptămâna trecută, pentru a stabili o întâlnire la Tripoli pe durata Ramadanului, şi a precizat că nu crede faptul că Salman Abedi a comis atentatul din Manchester.

"Am fost cu adevărat şocat când am văzut ştirile, încă nu îmi vine să cred. Fiul meu a fost religios ca oricare alt copil care trăieşte într-o familie religioasă. În timp ce discutam despre ştirile privind atacurile teroriste precedente, el s-a declarat mereu împotriva atacurilor şi a spus că nu există nicio justificare religioasă pentru ele. Nu înţeleg cum ar putea să fie implicat într-un atentat care a condus la moartea unor copii", a spus Ramadan Abedi.

Întrebat dacă a fost contactat de către autorităţile britanice în legătură cu fiul săul Salman, Ramadan Abedi a răspuns "nu". Totodată, acesta a precizat că Salman îşi vizita frecvent familia în Libia. Ultima oară ar fi fost la Tripoli acum o săptămână, când i-a transmis mamei sale că voia să meargă în pelerinaj la Mecca.

"Până acum, fiul meu este doar suspect, iar autorităţile nu au ajuns la o concluzie. Orice tată îşi cunoaşte fiul şi gândurile acestuia, iar băiatul meu nu avea gânduri extremiste. Ultima oară când am vorbit, mi-a spus că vine la noi de Ramadan. Dacă ar fi avut ceva în plan, nu ar fi zis că vine în Libia", a mai spus Ramadan Abedi.

Tatăl bărbatului suspectat de comiterea atacului sinucigaş din Manchester a mai precizat că unul dintre fiii săi a fost reţinut şi este interogat de către poliţie.

Hashem Abedi, fratele mai mic al presupusului atentator Salman Abedi, a fost reţinut la Tripoli

Hashem Abedi, fratele mai mic al bărbatului suspectat de comiterea atacului terorist din sala de concerte Manchester Arena, a fost reţinut miercuri la Tripoli, sub suspiciunea unor legături cu organizaţia Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Informaţia a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al unei structuri locale antiteroriste din Tripoli, denumită RADA.

Ahmed Bin Salem a precizat că Hashem Abedi, născut în 1997, a fost reţinut în cursul serii de marţi.

Ramadan Abedi a venit cu familia în Marea Britanie din Libia în 1993, locuind în sudul oraşului Manchester, dar a revenit la Tripoli în 2008, cu majoritatea familiei sale. Salman şi unul dintre fraţi au rămas în Manchester pentru a-şi termina studiile.

Libianul Ramadan Abedi a lucrat ca ofiţer de securitate în timpul regimului lui Muammar al-Gaddafi, înainte de a fi găsit vinovat de legături cu grupări extremiste, acuzaţie pe care a respins-o.

Miercuri, un fost ofiţer de securitate libian a precizat pentru The Associated Press că Ramadan Abedi a fost membru al unei grupării susţinute de Al-Qaeda în Libia. Abdel-Basit Haroun susţine că l-a cunoscut personal pe tatăl lui Salman Abedi.

Marţi, 22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena. Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, este suspectat de comiterea atacului sinucigaş. Patru bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici