Rămasă fără armament, Rusia foloseşte tancuri din epoca sovietică în lupta din Donbas

60 de tancuri T-62 au sosit din Osetia, regiune disputată de ruşi cu Georgia.

9462 afișări
Imaginea articolului Rămasă fără armament, Rusia foloseşte tancuri din epoca sovietică în lupta din Donbas

Războiul din Ucraina se extinde mult dincolo de previziunile Rusiei, care visa la un război de 3 zile, aşa că Moscova este nevoită să furnizeze armatei sale mai multe arme.

Unele dintre acestea ar putea fi definite ca fiind de epocă, precum unele tancuri T-62, care au fost construite începând cu 1961. Aceste tancuri sunt în prezent dislocate pe frontul Niprului, dar în trecut erau folosite de Uniunea Sovietică pentru invadarea Pragăi sau în conflictul afgan.

Mişcarea poate fi interpretată ca o rezervă pentru a menţine în aşteptare cele mai sofisticate şi moderne arme care pot concura efectiv cu arsenalul trimis de NATO.

Tancurile T-62 M au ca ultimă versiune anul 1983. Nu este clar câte T-62 mai au Rusia şi republicile autonome, precum Osetia, regiune disputată cu Georgia din care au venit aceste vehicule blindate. Cert este că armata lui Putin a primit 60 de astfel de tancuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici