Rămăşiţe umane, descoperite după incidentul din Singapore în care a fost implicat un distrugător SUA

Oficialii americani au anunţat descoperirea unor rămăşiţe umane în cursul operaţiunilor de căutare a membrilor forţelor navale ale SUA dispăruţi după coliziunea unui distrugător american cu un petrolier, în apropiere de portul Singapore, informează BBC News online.

553 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţe umane, descoperite după incidentul din Singapore în care a fost implicat un distrugător SUA

Rămăşiţe umane, descoperite după incidentul din Singapore în care a fost implicat o navă SUA

Descoperirea a fost făcută de scafandrii trimişi să cerceteze zonele afectate de coliziune ale distrugătorului american USS John S. McCain.

Distrugătorul american se îndrepta spre portul Singapore pentru o vizită de rutină, după ce a efectuat săptămâna trecută o operaţiune de garantare a libertăţii de navigaţie în apropierea unei insule ocupate de Beijing în Marea Chinei de Sud. USS John S. McCain a intrat în coliziune cu petrolierul Alnic MC la est de Singapore, nava americană fiind grav avariată, patru militari au fost răniţi, iar alţi zece au fost daţi dispăruţi.

Cauza producerii acestui accident nu a fost deocamdată stabilită, dar este cea de-a doua coliziune care implică o navă din Flota a 7-a a Forţelor Navale ale SUA din Pacific, în ultimele două luni. Şapte militari americani au murit în luna iunie, după ce distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă de transport containere s-au ciocnit în apropiere de Japonia.

O misiune de căutare şi salvare este în curs de desfăşurare şi implică nave şi elicoptere din Singapore şi SUA.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici