Ramush Haradinaj afirmă că va candida din nou pentru funcţia de premier kosovar dacă nu va fi inculpat

Fostul premier kosovar Ramush Haradinaj, citat de un tribunal de la Haga pentru a fi chestionat în legătură cu violenţele din timpul războiului din Kosovo, a declarat marţi că va candida din nou pentru şefia Guvernului dacă nu va fi pus sub acuzare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Ramush Haradinaj afirmă că va candida din nou pentru funcţia de premier kosovar dacă nu va fi inculpat

Haradinaj afirmă că va candida din nou pentru funcţia de premier kosovar dacă nu va fi inculpat

Haradinaj urmează să călătorească la Haga. Acesta a demisionat vineri, după ce a informat că a fost citat de un tribunal pentru crime de război, pentru a răspunde unor întrebări privind războiul din Kosovo.

Demisia acestuia este aşteptată să declanşeze alegeri anticipate, însă preşedintele Hashim Thaci nu a a anunţat încă o dată.

"Dacă nu voi fi pus sub acuzare voi participa la alegeri", a declarat Haradinaj.

Haradinaj, care a devenit premier înb 2017, a obţinut susţinerea publică după ce a introdus o taxă de 100% asupra bunurilor produse în Serbia, condiţionând retragerea acesteia de recunoaşterea independenţei Kosovo de către Belgrad.

"Voi candida cu programul meu cunoscut, consolidarea statului Kosovo, cât şi consolidarea aspectului internaţional, ceea ce înseamnă ajungerea la un acord cu Serbia", a declarat acesta.

Fost comandant al trupelor de gherilă, Haradinaj a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi a declarat că este pregătit să înfrunte acuzaţiile.

Aceasta este a doua oară când Haradinaj îşi prezintă demisia. În 2005, Haradinaj a fost inculpat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, însă ulterior a fost achitat de două ori de aceeaşi instanţă.

În februarie 2007, Curtea Internaţională de Justiţie a concluzionat că masacrul de la Srebreniţa este un act de genocid, comis cu intenţia de a distruge parţial grupul musulman din Bosnia Herţegovina.

Taguri:
kosovo,
premier,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici