Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva, au redus suma răscumpărării cerute de la 50 de milioane la 300.000 de dolari însă cer ca aceasta să fie plătită într-o săptămână, a transmis miercuri agenţia oficială ucraineană, citând familia acesteia.

153 afișări
Imaginea articolului Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

În cadrul unui întâlniri luni pe Internet cu un apropiat al lui Kocineva, răpitorii "au solicitat suma de 300.000 de dolari", a declarat pentru agenţia Ukrinform un nepot al jurnalistei, Dmitro Astafurov.

"La început, au cerut 50 de milioane de dolari, apoi au spus «daţi cât puteţi». Acum au menţionat o sumă concretă", a adăugat Astafurov. Răpitorii solicită ca aceşti bani să le fie trimişi în termen de o săptămână.

Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă contactat de AFP nu a fost în măsură să confirme aceste informaţii.

Anhar Kocineva, răpită în octombrie de către rebeli ce susţin că fac parte din Armata siriană liberă (ASL), lucra în Siria ca asistentă şi interpretă mai ales pentru presa rusă.

De la sosirea sa în această ţară în septembrie, Kocineva, care vorbeşte fluent limba arabă, a avut mai multe intervenţii la televiziunea siriană pentru a apăra regimul lui Bashar al-Assad şi astfel a primit ameninţări din partea rebelilor, a afirmat o prietenă a acesteia, citată de presa rusă.

Într-o înregistrare video filmată în captivitate şi postată pe Internet la sfârşitul lui noiembrie, aceasta afirma că a lucrat cu serviciile de informaţii ruse şi siriene, cuvinte ce au fost probabil spuse sub ameninţare.

Răpitorii, care au amânat de mai multe ori ameninţarea cu execuţia, au acuzat în decembrie Ucraina că nu face nimic pentru eliberarea acesteia, într-un interviu pentru o televiziune ucraineană. Guvernul a negat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici