Raport: Aproximativ 4.000 de romi, evacuaţi din tabere din Franţa la începutul lui 2013

Aproximativ 4.000 de romi au fost nevoiţi să se mute din tabere improvizate existente în Franţa de la începutul acestui an, în urma unor operaţiuni de evacuare sau a altor incidente, conform unui raport obţinut de AFP care deplânge "radicalizarea formelor de respingere" a membrilor acestei etnii.

488 afișări
Imaginea articolului Raport: Aproximativ 4.000 de romi, evacuaţi din tabere din Franţa la începutul lui 2013

Raport: Aproximativ 4.000 de romi, evacuaţi din tabere din Franţa la începutul lui 2013 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Douăzeci şi opt de tabere de nomazi, în care locuiau 2.873 de persoane, au fost evacuate de forţele de ordine în primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu realizat de Philippe Goossens, din cadrul Asociaţiei europene pentru apărarea drepturilor omului (AEDO).

Cifrele sunt în creştere comparativ cu primul trimestru al anului 2012 (1.582 de persoane).

În Franţa trăiesc aproximativ 20.000 de romi, originari în principal din România şi Bulgaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici