RAPORT: Consiliul Europei constată o eroziune a democraţiei

Secretarul general al Consiliului Europei este îngrijorat de slăbirea unor piloni ai statului de drept în unele ţări europene, se arată într-un raport anual privind starea democraţiei citat de Reuters în pagina electronică.

249 afișări
Imaginea articolului RAPORT: Consiliul Europei constată o eroziune a democraţiei

RAPORT: Consiliul Europei constată o eroziune a democraţiei

În peste o treime din cele 47 de state membre, situaţia în justiţie - în termeni de independenţă şi eficacitate - şi în presă este apreciată ca fiind nesatisfăcătoare.

Situaţia se deteriorează, de asemenea, în alte trei domenii, şi anume în libertatea de reuniune şi asociere, în funcţionarea instituţiilor şi în cetăţenia democratică.

"Concluzia noastră poate părea surprinzătoare, dar problemele întâlnite în cele cinci domenii apar ca fiind mai numeroase, mai grave şi mai extinse geografic", a spus secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Există (în aceste domenii) un potenţial pentru mai multă instabilitate în Europa dacă nu vom remedia" problemele apărute, a avertizat el.

Raportul nu enumeră ţări, dar a fost elaborat în baza unor informaţii colectate de diverse organe de control care menţionează ţări cu probleme.

Totodată, raportul subliniază principalele două ameninţări pentru Europa, şi anume "intensificarea violenţei de natură extremistă", manifestate prin recentele atentate de la Paris şi Copenhaga, şi criza dintre Ucraina şi Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici