Raport OSCE: Cel puţin 59 de civili au fost ucişi în estul Ucrainei de la începutul anului 2017

Potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), cel puţin 59 de persoane din rândul civililor şi-au pierdut viaţa în cadrul violenţelor din estul Ucrainei de la începutul anului 2017, informează agenţia de ştiri Xinhua.

407 afișări
Imaginea articolului Raport OSCE: Cel puţin 59 de civili au fost ucişi în estul Ucrainei de la începutul anului 2017

Raport OSCE: Cel puţin 59 de civili au fost ucişi în estul Ucrainei de la începutul anului 2017

În afara celor aproximativ 59 de civili ucişi, cel puţin 271 de persoane necombatante au fost rănite în conflictul dintre trupele guvernamentale şi rebelii separatişti pro-ruşi în acest an în estul Ucrainei, potrivit sursei citate.

În perioada 10-25 iulie, observatorii internaţionali au contabilizat 21 de victime având legătură cu conflictul, inclusiv trei decese în regiunile Doneţk şi Lugansk, potrivit raportului OSCE.

Conflictul s-a extins în estul Ucrainei din aprilie 2014, când trupele guvernamentale au lansat ofensive pentru recâştigarea controlului asupra unor localităţi ocupate de către insurgenţi. În confruntări şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de persoane, inclusiv civili şi combatanţi din ambele tabere, şi alte circa 24.000 au fost rănite.

În ultimele două săptămâni, observatorii OSCE au înregistrat tot mai multe cazuri de violenţe între cele două tabere, în pofida celui mai recent armistiţiu, intrat în vigoare pe data de 24 iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici