Raportul poliţiei despre Amedy Coulibaly: Teroristul nu părea să fie expert în mânuirea armelor şi nici în informatică

Amedy Coulibaly, autorul atacului armat din 9 ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris, nu părea să fie expert în mânuirea armelor şi nici în informatică, apreciază poliţiştii, după examinarea imaginilor filmate de camera video pe care o avea asupra sa teroristul.

556 afișări
Imaginea articolului Raportul poliţiei despre Amedy Coulibaly: Teroristul nu părea să fie expert în mânuirea armelor şi nici în informatică

Raportul poliţiei despre Amedy Coulibaly: Teroristul nu părea să fie expert în mânuirea armelor şi nici în informatică

Publicaţia franceză Le Nouvel Observateur scrie în ediţia online că a avut acces la transcrierea înregistrării video realizate de Coulibaly, care a pătruns în magazinul Hyper Cacher din zona porte de Vincennes la 9 ianuarie, în jurul orei 13.00. El era înarmat şi avea ataşată de vestă o cameră în miniatură GoPro, care a filmat primele şapte minute din timpul luării de ostatici, relatează Le Nouvel Observateur.

"Coulibaly nu părea să fie expert în mânuirea armelor, având nevoie de mai mult de zece secunde ca să găsească butonul pentru a scoate încărcătorul armei sale kalaşnikov şi pentru a-l pune corect", notează poliţiştii. Teroristul nu era expert nici în informatică, el cerând ajutorul unui ostatic pentru a transfera pe calculator imaginile filmate de camera GoPro.

"Veniţi toţi aici, altfel vă omor", le-a spus atacatorul ostaticilor, ameninţând că îi ucide dacă nu se supun ordinelor. El alege la întâmplare un client, îl întreabă cum îl cheamă, apoi îl execută sub privirile celorlalţi ostatici. În cele şapte minute, trei persoane au fost ucise de Coulibaly, care a încercat să-şi justifice gestul.

"Nu aţi înţeles, ha? De ce origine sunteţi?", întreabă el. "Evreu", răspunde un ostatic. "Ei, iată, ştiţi de ce sunt aici. Allah akbar!", continuă atacatorul.

Unei tinere care îi cere voie să iasă, pentru a-şi căuta copilul rămas în maşină, îi răspunde să nu-şi facă griji. "Nu va rămâne în maşină, va veni poliţia, îl va lua", continuă Coulibaly, adăugând că el nu omoară femei. "Am ucis vreo femeie? Nu am ucis femei pentru moment! Pentru moment nu sunt ca voi. Voi omorâţi femei şi copii peste tot".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici