Răspunsul avocaţilor lui Trump: Fostul preşedinte nu este răspunzător pentru asaltul de la Capitoliu

  • Avocaţii lui Donald Trump au răspuns acuzaţiilor la adresa fostului preşedinte: ei susţin că cei care au participat la asaltul de la Capitoliu, de pe 6 ianuarie, s-au organizat din proprie iniţiativă
  • Procurorii au scris în pledoaria lor: ”avem nenumărate dovezi care îl învinovăţesc pe Donald Trump, nu există nici o scuză în apărarea lui. Orice încercare de a scăpa nevinovat este sortită eşecului”.
  • Pentru a fi condamnat, 17 de republicani şi 50 de democraţi vor trebui să-l considere pe Trump vinovat.
494 afișări
Imaginea articolului Răspunsul avocaţilor lui Trump: Fostul preşedinte nu este răspunzător pentru asaltul de la Capitoliu

Avocaţii lui Donald Trump au răspuns acuzaţiilor la adresa fostului preşedinte: ei susţin că cei care au participat la asaltul de la Capitoliu, de pe 6 ianuarie, s-au organizat din proprie iniţiativă, scrie Reuters.

Procesul lui Donald Trump, în care este acuzat că a instigat la violenţă într-un discurs adresat suporterilor săi, cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, va avea loc marţi. Cu toate acestea, preşedintele a anunţat că nu va depune mărturie.

Avocaţii lui Trump susţin că cei de la FBI deţin probe care demonstrează că revolta de la Capitoliu a fost organizată cu câteva zile înainte de discursul preşedintelui Donald Trump, din aceeaşi zi cu asaltul, de pe 6 ianuarie.

Avocaţii lui Trump sunt de părere că democraţii au pus la cale acest ”act politic”, prin care au încercat, de fapt, ”să reducă la tăcere un adversar politic şi un partid minoritar”. Conform acestora, punerea unui fost preşedinte sub acuzaţie, conform Constituţiei, este o procedură ilegală.

Cei nouă coordonatori democraţi ai cazului în Casa Reprezentanţilor, care vor fi, practic, procurori, au scris în pledoaria lor: ”avem nenumărate dovezi care îl învinovăţesc pe Donald Trump, nu există nici o scuză în apărarea lui. Orice încercare de a scăpa nevinovat este sortită eşecului”.

Avocaţii apărării susţin că Trump a folosit doar o metaforă când s-a adresat susţinătorilor şi i-a încurajat să protesteze la Capitoliu, ”să se lupte pentru dreptate”, deşi Congresul deja validase victoria lui Joe Biden. Cuvântul ”luptă”, în acest caz, ”nu poate fi considerat instigare la violenţă”, sunt de părere avocaţii lui Trump.

Între timp, evenimentele care au avut loc la Capitoliu, pe 6 ianuarie, au dezbinat şi partidul care înainte îl susţinea pe Trump. 10 republicani au fost de acord cu acuzarea sa.

Pentru a fi condamnat, 17 de republicani şi 50 de democraţi vor trebui să-l considere pe Trump vinovat. Voturile preliminare arată, totuşi, că şansele să se întâmple asta sunt destul de mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici