Răspunsul Coreei de Nord, după ce America a trimis bombardiere în apropierea acestei ţări: Trump face inevitabil un atac cu rachetă / Replica preşedintelui SUA, pe Twitter

Războiul declaraţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord s-a intensificat sâmbătă, zi în care America, într-o demonstraţie de forţă, a trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord. Replicile dure au venit şi în contextul în care tot sâmbătă o misterioasă activitate seismică a fost înregistrată în Coreea de Nord, realimentând temerile cu privire la un nou posibil test nuclear ordonat de Phenian.

15544 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Coreei de Nord, după ce America a trimis bombardiere în apropierea acestei ţări: Trump face inevitabil un atac cu rachetă / Replica preşedintelui SUA, pe Twitter

Răspunsul Coreei de Nord, după ce America a trimis bombardiere în apropierea acestei ţări: Trump, într-o misiune suicidară/ Preşedintele SUA i-a răspuns pe Twitter

Astfel, ministrul nord coreean de externe Ri Yong Ho a declarat furios, ieri, la ONU, că Trump a făcut inevitabil un atac cu rachetă asupra teritoriului SUA, insultând demnitatea Coreei de Nord, notează CNN. De asemenea, a spus că Trump reprezintă ameninţarea numărul 1 la adresa păcii internaţionale.

"Trump este într-o misiune suicidară", a spus Ri, într-un discurs la UN General Assembly. În caz că vieţi nevinovate americane vor avea de suferit din cauza acestui atac suicidar, Trump va fi în totalitate responsabil".

Preşedintele SUA a reacţionat imediat pe Twitter: "Tocmai am auzit că ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Dacă dă glas gândurilor 'Micului Om Rachetă', nu vor mai fi prin preajmă mult timp!".

 

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump, anunţă Pentagonul.

 

"Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

"Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situaţie care evidenţiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului", a precizat Dana White.

"Această misiune este o demonstraţie privind determinarea Statelor Unite şi un mesaj clar că preşedintele are o gamă largă de opţiuni militare pentru a învinge orice ameninţare. Suntem pregătiţi să utilizăm o gamă largă de capabilităţi militare pentru a ne apăra ţara şi aliaţi SUA", a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Sâmbătă, o mişcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, au anunţat autorităţile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relata BBC News online.

Potrivit autorităţilor chineze, epicentrul seismului a fost în zona unui poligon pentru testarea armelor nucleare.

"Există suspiciuni privind producerea unei explozii", au declarat experţi chinezi citaţi de agenţia de ştiri China Nouă.

Însă specialişti sud-coreeni cred că ar putea fi un cutremur natural.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici