Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de Covid-19 este de două ori mai mare

  • Indigenii brazilieni mor într-un ritm alarmant după ce focarul de Covid-19 a ajuns în aceste comunităţi
  • Rata mortalităţii este dublă faţă de restul populaţiei din Brazilia, potrivit APIB, un ONG care se ocupă de protejarea comunităţilor indigene
4353 afișări
Imaginea articolului Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de Covid-19 este de două ori mai mare

Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de ovid-19 este de două ori mai mare

APIB a înregistrat peste 980 de cazuri confirmate de coronavirus şi cel puţin 125 de decese în rândul comunităţilor indigene din Brazilia. Această cifră înseamnă o rată a mortalităţii de 12,6%, de două ori mai mare decât rata naţională care este de 6,4%.

Indigenii care s-au mutat în oraşe mai mari sau în zone urbane pentru a studia sau în căutarea unui loc de muncă pot ajunge să trăiască în condiţii precare, fără a avea acces la servicii publice.

Aceşti factor îi fac mai vulnerabili atunci când vine vorba de problemele de sănătate. Între timp, cei care locuiesc în zone îndepărtate nu au acces la unităţi medicale de bază.

Un băiat Yanomami în vârstă de 15 ani dintr-un sat din Amazon, a fost unul dintre primii brazilieni indigeni care au murit de Covid-19 în aprilie.

Sâmbătă, Brazilia a devenit a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de Covid-19, depăşind astfel Rusia. Până acum au fost înregistrate 347.398 de cazuri şi 22.013 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici