Ratko Mladici a ajuns în Olanda

Avionul în care se află fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, extrădat de Serbia către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a aterizat marţi seara pe aeroportul din Rotterdam, în vestul Olandei, a anunţat agenţia de presă olandeză ANP.

161 afișări
Imaginea articolului Ratko Mladici a ajuns în Olanda

Ratko Mladici a ajuns în Olanda (Imagine: www.nos.nl)

Ratko Mladici a ajuns la Rotterdam în jurul orei 17.45 GMT (20.45 ora României), la bordul unui avion care poartă inscripţia Republica Serbia, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică olandeză NOS.

Imediat după ce ajunge pe teritoriul olandez, el va fi preluat de reprezentanţii procurorului şi grefei şi va fi condus la penitenciarul TPI de la Haga, situat la circa 20 de kilometri de Rotterdam.

Ministrul sârb al Justiţiei, Snezana Malovici, a anunţat în jurul orei 17.30 (18.30 ora României) în faţa presei reunite la Belgrad că "Ratko Mladici este în avion, în drum spre Haga".

Justiţia sârbă a respins, la începutul după-amiezii, apelul lui Ratko Mladici împotriva transferului său la TPI, care îl urmăreşte pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în războiul din Bosnia (1992-1995), soldat cu circa 100.000 de morţi.

Apărarea fostului lider militar al sârbilor bosniaci a încercat să se opună transferului, argumentând că starea de sănătate a acestuia este "îngrijorătoare".

Ratko Mladici, cea mai căutată persoană din Europa, a fost arestat joi într-un sat din nord-estul Serbiei, Lazarevo. El a fost închis ulterior într-o celulă la centrul de detenţie al Tribunalului sârb pentru crime de război din Belgrad, după care a fost transferat la Haga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici