Ratko Mladici a prezentat scuze familiei sale pentru suferinţa provocată

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, inculpat pentru genocid, a prezentat scuze familiei sale pentru suferinţa pe care i-a provocat-o, a declarat soţia sa, Bosiljka, pentru cotidianul Vecernje Novosti.

517 afișări
Imaginea articolului Ratko Mladici a prezentat scuze familiei sale pentru suferinţa provocată

Ratko Mladici a prezentat scuze familiei sale pentru suferinţa provocată (Imagine: Blic Online)

"La un moment dat, el s-a scuzat faţă de noi pentru tot ce am trăit din cauza lui. El s-a scuzat de mai multe ori. Ieri şi alaltăieri", a povestit Bosiljka.

Ratko Mladici, în vârstă de 69 de ani, adesea supranumit "măcelarul din Balcani" în timpul războaielor din fosta Iugoslavie, a fost arestat joi în Serbia şi va fi judecat pentru responsabilitatea sa în cel mai grav masacru comis în Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, la Srebreniţa, în estul Bosniei, în 1995.

Peste 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi musulmani din Bosnia au fost executaţi în câteva zile, după asedierea acestui oraş de forţele controlate de Ratko Mladici.

Potrivit soţiei sale, fostul general ar fi suferit trei atacuri cerebrale.

Începând din 2008, "el nu îşi simte partea dreaptă a corpului", a precizat ea.

Justiţia sârbă a apreciat însă, vineri, pe baza unui raport medical, că Ratko Mladici poate fi transferat la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga. Avocatul său a anunţat că va face apel luni, iar o decizie definitivă este aşteptată în cursul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici