Raul Khajimba a demisionat din funcţia de preşedinte al regiunii separatiste georgiene Abhazia

Raul Khajimba, preşedintele republicii separatiste georgiane proruse Abhazia, a demisionat în urma mai multor zile de proteste organizate în capitala Suhumi, relatează site-ul postului Radio Free Europe / Radio Liberty.

369 afișări
Imaginea articolului Raul Khajimba a demisionat din funcţia de preşedinte al regiunii separatiste georgiene Abhazia

Sursa: Profimedia Images

Fostul premier Serghei Shamba a citit scrisoare de demisie a acestuia în faţa protestatarilor care participau la manifestaţii în apropierea reşedinţei prezidenţiale.

Preşedintele Parlamentului a confirmat demisia lui Khajimba, adăugând că problema privind "cine va fi preşedinte interimar nu a fost rezolvată încă".

"Ar putea fi premierul", a adăugat acesta, referindu-se la actualul premier Valery Bganba.

Criza a izbucnit la 9 ianuarie, după ce protestatarii au avuzat că alegerile din luna septembrie au fost câştigate în mod fraudulos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici