Război şi pace

  • Suntem departe de războiul cu Rusia, nu şi de refugiaţii sirieni.
  • Turcii şi sirienii se luptă de patru zile.
  • Turcia e membru NATO, iar Siria e mână-n mână cu Rusia.
2272 afișări
Imaginea articolului Război şi pace

Război şi pace

1.800 de kilometri. Atât e distanţa dintre România şi provincia siriană Idlib, unde lumea se teme de un nou război mondial. Turcii, cu NATO în spate, şi sirienii, cu ruşii de mână, se bombardează de patru zile.

Armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinută de ruşi, a lovit prima şi a ucis 33 de soldaţi turci. Oamenii lui Erdogan au răspuns în forţă. În patru zile, au distrus două avioane de luptă, un aeroport militar, 135 de tancuri şi 2.200 de soldaţi.

Turcia a invocat intervenţia NATO şi, dacă e atacată de Rusia, poate cere ajutorul tuturor ţărilor din Alianţă. Asta înseamnă că şi România intră în război.

Până la conflict, Erdogan se vede cu Putin joi, la Moscova. Liderul de la Kremlin a căutat să calmeze situaţia – a anunţat că nu vrea război cu nimeni.

Hai că se înţeleg ei şi scăpăm de război, dar cum facem cu refugiaţii sirieni? Turcii au dat drumul la 76.000 de sirieni şi afgani spre Uniunea Europeană. Televiziunea de stat din Turcia a publicat o hartă ca sirienii să găsească drumul mai uşor. Ştii pe unde trece? Prin România! 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici