Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a obligat statele membre ale ASEAN să se reunească la Bangkok

Liderii celor 10 state membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei s-au reunit în cadrul unui summit care durează cinci zile, la Bangkok, pentru a răspunde în mod colectiv provocării reprezentate de războiul comercial dintre Statele Unite şi China, relatează agenţia Reuters.

627 afișări
Imaginea articolului Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a obligat statele membre ale ASEAN să se reunească la Bangkok

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a obligat statele membre ale ASEAN să se reunească la Bangkok

Summitul care a început pe 31 octombrie şi continuă până pe 4 noiembrie nu s-a concretizat până în prezent cu un plan de acord comercial care să rezolve disputa dintre Beijing şi Washington, care să fie susţinut de China şi să pună bazele celei mai largi zone comerciale libere din lume.

„Noi nu vrem să intrăm într-un război comercial. Dar uneori, când ei ne sunt ostili, şi noi trebuie să le fim ostili lor”, a declarat premierul malaysian Mahathir Mohamad, referindu-se la disputa comercială cu Washingtonul. „Dacă persoana nu este aici (Donald Trump, n. red. ), probabil nu va fi nicio schimbare”, a mai adăugat Mahathir Mohamad.

Un proiect de comunicat realizat în cadrul summitului, obţinut prin intermediul surselor locale, cuprinde „îngrijorarea puternică faţă de creşterea tensiunilor comerciale şi ale sentimentelor protecţioniste şi anti-globalizare”.

Statele din regiunea de sud-est a Asiei sunt în pragul unui război comercial, confruntându-se cu cea mai scăzută creştere economică din ultimii cinci ani. Îngrijorările statelor membre ASEAN sunt alimentate şi de creşterea influenţei Chinei în această regiune.

 

Taguri:
china,
asean,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici