RĂZBOIUL din Libia: Gruparea paramilitară condusă de generalul Haftar a atacat poziţii cheie ale forţelor guvernamentale

Armata Naţională Libiană a efectuat vineri mai multe atacuri aeriene asupra unor poziţii ale forţelor guvernamentale, potrivit Reuters.

979 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL din Libia: Gruparea paramilitară condusă de generalul Haftar a atacat poziţii cheie ale forţelor guvernamentale

RĂZBOIUL din Libia: Gruparea paramilitară condusă de generalul Haftar a atacat mai multe poziţii gheie apărate de forţele guvernamentale

Forţele Armatei Naţionale Libiene (LNA), conduse de generalul Khalifa Haftar, au încercat să avanseze spre capitală săptămâna trecută, dar forţele guvernamentale, loiale premierului Fayez al-Serraj, au reuşit să îi ţină la distanţă momentan. Confruntări intense au avut loc în zona unui fost aeroport, aflat la 11 kilometri de centrul capitalei.

Vineri, însă, un avion al LNA a bombardat o bază militară a forţelor guvernamentale din Zuwara, la vest de Tripoli, după cum au declarat surse militare din LNA şi mai mulţi localnici. Zuwara se află în apropierea unei platforme de exploatare a petrolului şi gazelor, operată de compania italiană ENI şi compania petrolieră de stat NOC, de unde porneşte gazoductul Greenstream, prin care Libia aprovizionează Italia cu gaze naturale.

Un alt atac aerian al forţelor loiale lui Khalifa Haftar a vizat singurul aeroport parţial funcţional din Tripoli, Mitiga. Momentan nu se cunoaşte valoarea pagubelor sau dacă au fost victime.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici