RĂZBOIUL DIN SIRIA: Rusia a distrus depozitele de armament ale unui grup rebel format de CIA

Rusia a distrus, în atacuri aeriene, principalele depozite de armament ale unui grup rebel sirian format de CIA, a declarat miercuri comandantul grupării, în cadrul extinderii atacurilor ruse asupra insurgenţilor susţinuţi de inamici străini ai lui al-Assad, relatează Reuters în pahina electronică.

4256 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Rusia a distrus depozitele de armament ale unui grup rebel format de CIA

RĂZBOIUL DIN SIRIA: Rusia a distrus depozitele de armament ale unui grup rebel sirian format de CIA (Imagine:AFP/Mediafax Foto)

Gruparea Liwa Suqour al-Jabal - ai cărei luptători au participat la formări militare organizate de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) în Arabia Saudită şi Qatar - a fost vizată de raiduri ruseşti şi săptămâna trecută, când Moscova şi-a început campania prin care susţine Damascul.

Noile atacuri au vizat principalele depozite de armament ale grupului, în provincia Alep, şi le-au distrus complet marţi seara, a declarat miercuri pentru Reuters comandantul grupării Hassan Haj Ali, prin intermediul unui serviciu de mesagerie pe Internet.

"Acestea erau considerate principalele depozite (de armament) ale Liwa (Suqour al-Jabal)", a declarat Hassan Haj Ali, potrivit unei înregistrări audio, obţinute separat.

Liwa Suqour al-Jabal operează în zone din vestul şi nordul Siriei, asupra cărora Rusia şi-a concentrat atacurile aeriene şi în care gruparea Statul Islamic (SI) - despre care Moscova susţine că este ţinta raidurilor sale - nu este prezentă în mod semnificativ.

Acesta este doar unul dintre grupurile rebele considerate moderate de către Statele Unite care au fost formate în cadrul unui program CIA sub acoperire.

Acest program CIA este distinct de programul Pentagonului de formare şi echipare a insurgenţilor sirieni cu scopul de a lupta împotriva SI.

Grupul a fost echipat cu rachete ghidate antitanc de către ţări care se opun regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Acest tip de rachete au un impact semnificativ pe câmpul de luptă.

Liwa Suqour al-Jabal luptă să împiedice Statul Islamic să înainteze în nordul Alep, în apropiere de frontiera turcă.

Statul Islamic a atacat gruparea marţi, detonând o maşină-capcană la una dintre bazele acesteia, a declarat Haj Ali.

Liwa Suqour al-Jabal a fost vizată, de asemenea, săptămâna trecută, de raiduri ruseşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici