RĂZBOIUL DIN SIRIA: Zeci de civili şi rebeli, inclusiv un lider ASL, ucişi în atacuri aeriene RUSEŞTI în Latakia

Un comandant rebel de rang înalt - din cadrul unei grupări înarmate de către inamici ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad-, zeci de rebeli şi civili au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene ruse în Latakia, a anunţat marţi un ONG, relatează Reuters în pagina online.

4144 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Zeci de civili şi rebeli, inclusiv un lider ASL, ucişi în atacuri aeriene RUSEŞTI în Latakia

RĂZBOIUL DIN SIRIA: Zeci de civil şi rebeli, inclusiv un lider ASL, ucişi în atacuri aeriene RUSEŞTI în Latakia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, 45 de persoane - atât luptători rebeli, cât şi civili - au fost ucişi în atacuri aeriene, luni seara, în regiunea Jabal Akrad, aflată sub controlul grupării rebele Prima Divizie de Coastă.

Gruparea, care luptă sub umbrela Armatei Siriene Libere (ASL), a confirmat moartea şefului Statului său Major, Basil Zamo, un fost căpitan în armata siriană.

Prima Divizie de Coastă este una dintre grupările care au primit sprijin militar în cadrul unui program al Statele Unite - inclusiv rachete antitanc de fabricaţie americană, cea mai puternică armă din arsenalul rebelilor.

În unele cazuri, această susţinere a inclus de asemenea formări oferite de către Agenţia americană Centrală de Informaţii (CIA). Ceilalţi principali inamici ai lui al-Assad sunt Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia.

Comandantul altei asemenea grupări - Brigăzile Nour al Din al-Zinki - a fost ucis luni, în confruntări armate, la sud de Alep.

Aceste grupări, conduse adesea de către ofiţeri care au dezertat din armata siriană după izbucnirea revoltei faţă de al-Assad, în 2011, au fost eclipsate de grupări jihadiste ca Frontul al-Nusra şi Statul Islamic (SI).

Armata siriană, susţinută de luptători din Iran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, a lansat o serie de ofensive terestre asupra unor regiuni aflate sub controlul insurgenţilor, în vestul şi nord-vestul Siriei, după ce Rusia şi-a început campania aeriană în această ţară, pe 30 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici