Războiul din Ucraina: două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz

Două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz în urma atacurilor ucrainenilor, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Sky News.

955 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz

Războiul din Ucraina: două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz

Ministerul britanic a făcut actualizarea zilnică a situaţiei din Ucraina. Potrivit britanicilor, forţele ruseşti riscă să fie încercuite în zona Herson după ce două poduri rutiere au fost scoase din uz. Ca urmare, ruşii nu se mai pot aproviziona în mod regulat şi nu mai primesc întăririle militare necesare pentru a rezista în faţa ofensivei ucrainenilor.

„Cele două poduri rutiere principale care dau acces la buzunarul teritoriului ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Dnipro în regiunea Herson sunt acum probabil scoase din uz... La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Dnipro la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele”, a anunţat Ministerul Apărării.

Ruşii au încercat să repare un pod, dar acesta structura afectată.

„În ultimele zile, Rusia a reuşit doar să facă reparaţii superficiale la podul rutier Antonivsky, care a fost avariat şi care probabil rămâne subminat structural", a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
herson,
poduri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici