RĂZBOIUL din Yemenului: Armata şi aliaţii au preluat un punct strategic controlat de rebelii huthi

Armata Yemenului şi aliaţii săi au alungat, vineri, rebelii huthi din unul dintre ultimele oraşe controlate de aceştia în partea de sud a ţării şi un punct strategic în războiul din regiune, au informat surse militare şi oficiali locali, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

718 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL din Yemenului: Armata şi aliaţii au preluat un punct strategic controlat de rebelii huthi

RĂZBOIUL din Yemenului: Armata şi aliaţii au preluat un punct strategic controlat de rebelii huthi

Forţele Yemenului au avansat până în regiunea Bayhan, situată la aproximativ 300 de km la sud-est de capitala Sanaa, care se află sub controlul rebelilor. Sursele au relatat că zeci de militanţi huthi au murit în urma altercaţiei.

Bayhan reprezintă o zonă de importanţă strategică în războiul din Yemen, deoarece se află pe un drum care leagă provincia Shabwa de provincia Maarib, controlată de rebeli. Avansarea armatei însemnă că huthi au fost expulzaţi din Shabwa, au adăugat sursele.

Războiul din regiune a fost declanşat în urmă cu doi ani şi se desfăşoară între rebelii huthi, susţinuţi de Iran şi coaliţia condusă de Arabia Saudită, care susţine guvernul, aflat acum în oraşul Aden. Cel puţin 10.000 de persoane au murit în urma conflictului.

Agenţia de ştiri Sabanew a informat că rebelii rămaşi în viaţă au părăsit Bayhan, adăugând că armata a mai ocupat două teritorii din regiune, unde mişcarea artileriei grea a fost dificilă din cauza dunelor de nisip.

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat campania de raiduri aeriene în Yemen, săptămâna trecută, după ce rebelii huthi şi-au consolidat controlul asupra oraşului Sanaa în urma uciderii fostul preşedinte Ali Abdullah Saleh.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici