Războiul intră într-o nouă fază. Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei, potrivit Ucrainei

Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei sale în Ucraina, a declarat un oficial militar ucrainean, după ce Moscova a declarat că forţele sale vor intensifica operaţiunile militare în "toate zonele operaţionale", scrie Reuters.

966 afișări
Imaginea articolului Războiul intră într-o nouă fază. Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei, potrivit Ucrainei

Războiul intră într-o nouă fază. Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei, potrivit Ucrainei

Rachete ruseşti au lovit oraşe în atacuri care, potrivit Kievului, au ucis zeci de persoane în ultimele zile.

"Nu este vorba doar de lovituri cu rachete din aer şi de pe mare", a declarat sâmbătă Vadym Skibitskyi, un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene. "Putem vedea bombardamente de-a lungul întregii linii de contact, de-a lungul întregii linii a frontului...Există, într-adevăr, o anumită activare a inamicului de-a lungul întregii linii de front... În mod clar, pregătirile sunt acum în curs de desfăşurare pentru următoarea etapă a ofensivei."

Armata ucraineană a declarat că Rusia pare să regrupeze unităţi pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraş deţinut de Ucraina în regiunea estică Doneţk.

Ucraina spune că cel puţin 40 de persoane au fost ucise în bombardamentele ruse asupra zonelor urbane în ultimele trei zile.

Rachetele au lovit vineri seară oraşul Chuhuiv din nord-estul regiunii Harkov, ucigând trei persoane, inclusiv o femeie în vârstă de 70 de ani, şi rănind alte trei, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov.

În sud, peste 50 de rachete ruseşti Grad au lovit oraşul Nikopol, pe râul Dnipro, ucigând două persoane, a declarat guvernatorul Valentyn Reznichenko.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat unităţilor militare să intensifice operaţiunile pentru a preveni loviturile ucrainene în estul Ucrainei şi în alte zone deţinute de Rusia, potrivit unui comunicat al ministerului.

Comentariile sale au părut a fi un răspuns direct la ceea ce Kievul spune că este o serie de lovituri de succes efectuate asupra a 30 de centre logistice şi de muniţii ruse, folosind mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă furnizate recent de Occident.

Loviturile au afectat liniile de aprovizionare ruse şi au redus semnificativ capacitatea ofensivă a Rusiei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici