Războiul israeliano-palestinian: raidurile de duminică noapte au făcut alte victime

  • Violenţa dintre Israel şi grupul militar Hamas care guvernează Gaza continuă.
  • Noaptea trecută avioanele de război israeliene au atacat Gaza, conform AP.
  • Israelul spune că „avioanele de luptă lovesc ţinte teroriste în Fâşia Gaza.
2804 afișări
Imaginea articolului Războiul israeliano-palestinian: raidurile de duminică noapte au făcut alte victime

Războiul israeliano-palestinian: raidurile de duminică noapte au făcut alte victime

Israelienii nu se lasă. Avioanele lor de război au declanşat o serie de atacuri în mai multe locaţii din oraşul Gaza acum câteva ore. Exploziile au zguduit oraşul timp de 10 minute. Au fost mai dure decât cele cu o zi în urmă, în care au fost ucişi 42 de palestinieni. Într-o scurtă declaraţie, Forţa de Apărare a Israelului spune doar că „avioanele de luptă lovesc ţinte teroriste în Fâşia Gaza”.

Armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului, informează AFP.

În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de curent electric.

Într-un scurt comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că "avioanele de luptă" au lovit "ţinte teroriste" în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii, potrivit Reuters.

Nu există informaţii imediate despre eventuale victime în ambele tabere.

Raidurile israeliene au ucis duminică 42 de palestinieni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici, în cea mai sângeroasă zi a acestei săptămâni de violenţe în creştere.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane.

De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres.

Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avut discuţii telefonice cu omologii din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, state regionale cheie, pentru a încerca să oprească violenţele. 

Cel puţin 188 de palestinieni au fost ucişi în Gaza, inclusiv 55 de copii şi 33 de femei, cu 1.230 de persoane rănite. Tot duminică, grupul militant Hamas a lansat rachete din zonele civile din Gaza către zonele civile din Israel. Una dintre ele a lovit o sinagogă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici