"Războiul Rusiei în Moldova nu va fi cu tancuri, ci cu bandiţi", a raportat o jurnalistă pentru CNN

O jurnalistă din Republica Moldova îi prezintă situaţia de la faţa locului unei prezentatoare de la CNN, la rândul ei, şi ea de origine moldoveană.

2672 afișări
Imaginea articolului "Războiul Rusiei în Moldova nu va fi cu tancuri, ci cu bandiţi", a raportat o jurnalistă pentru CNN

Sursa Foto - CNN International. Bianna Golodrîga şi Paula Erizanu

Moldova, vizată de o lovitură de stat orchestrată de Kremlin

"Republica Moldova, o ţară mică învecinată cu Ucraina, este grav afectată de o regiune separatistă pro-rusă, Transnistria. Iar săptămâna trecută, preşedintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, a furnizat şi împărtăşit informaţii cu preşedintele Maia Sandu despre un posibil complot rusesc de răsturnare a guvernului democratic". 

Astfel a transmis situaţia din Republica Moldova prezentatoarea de la CNN International către publicul american, luând interviu jurnalistei   Paula Erizanu din Republica Moldova. 

"Noul plan al Rusiei nu implică tancuri, ci bandiţi" 

"Maia Sandu susţine că Rusia duce deja un război hibrid împotriva Moldovei, este adevărat?", a întrebat-o prezentatoarea de la CNN pe Paula Erizanu. 

"Da, preşedintele Maia Sandu a menţionat un complot care ar putea implica oameni cu pregătire militară şi unii deja vin în această ţară pentru a provoca acte de violenţă şi de a destabiliza instituţiile de stat, luând ostatici pe durata protestelor ale opoziţiei. 

Consilierul prezidenţial Mihailo Podolak a confirmat detaliile, că noul plan al Rusiei nu implică tancuri, ci bandiţi dintr-o opoziţie naţionalistă condusă de un partid pro-Kremlin, ŞOR, fondat de Ilan Şor, care este acuzat de spălare de bani în Moldova şi a fugit în Israel. Între timp, partidul său organizează în  proteste în masă în Moldova, ca cele de azi", a răspuns jurnalista. 

"Ar trebui să luăm în considerate faptul că guvernul Moldovei este pro-european. Există informaţii că guvernul a reuşit să prevină lovitura de stat cu succes?", a întrebat prezentatoarea. 

"Instituţiile de stat, în ultima săptămână, au discutat să nu permită 60 de cetăţeni străini în ţară. Câţiva dintre ei aveau acte falsificate cu nume diferite şi naţionalităţi diferite şi mai multe forţe de poliţie patrulează pe străzi. 

Ministerul Interne a lansat un plan pentru adăposturi anti-aeriene în caz de urgenţă, deci pare-se că instituţiile şi-au intensificat activităţile şi comunicarea, care în trecut erau precare". 

 

Prezentatoarea de la CNN este şi ea născută în Moldova 

Pe prezentatoarea de la CNN mai sus menţionată o cheamă Bianna Golodrîga şi s-a născut într-o familie de muncitori evrei basarabeni din Căuşeni, Republica Sovietică Socialistă Moldova (Republica Moldova de azi).

Ea a plecat în Statele Unite pentru a studia la Universitatea din Texas din Austin, devenind prezentator de ştiri din anul 2000 la CNBC, Yahoo, MSNBC şi CNN International.

Este căsătorită cu Petru R. Orszag din 2010 şi are doi copii,

Prezentatoarea a primit  Premiul Emmy pentru programul remarcabil de dimineaţă, Premiul Keystone Policy Center Leadership, şi Premiul Pro Bene Meritis de la Universitatea din Texas. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici