Războiul din Ucraina, ziua 151. SUA acuză Rusia că agravează criza alimentară globală. 358 de copii au murit şi peste 683 de copii au fost răniţi până acum. Rusia nu mai neagă atacul asupra Odesei. Forţele Armate ale Ucrainei avansează în regiunea Herson

  • Secretarul de stat al SUA a condamnat atacul rusesc împotriva Odesei, acuzând Rusia că agravează penuria globală de alimente.
  • Doi cetăţeni americani au murit recent în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a informat sâmbătă CNN, citând un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.
  • Guvernatorul Zaporizhizhiei a spus că Rusia ţine 170 de oameni captivi în regiunea Zaporizhizhia, relatează Kyiv Independent.
  • Ministerul ucrainean al Apărării a cerut sâmbătă cetăţenilor din Enerhodar, o zonă cheie confiscată de Rusia, să dezvăluie unde locuiesc trupele ruse şi cine din populaţia locală colaborează cu autorităţile de ocupaţie.
14588 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 151. SUA acuză Rusia că agravează criza alimentară globală. 358 de copii au murit şi peste 683 de copii au fost răniţi până acum. Rusia nu mai neagă atacul asupra Odesei. Forţele Armate ale Ucrainei avansează în regiunea Herson

FOTO AP/MEDIAFAX

UPDATE 23:50 O nouă alertă anti-aeriană a fost emisă în Ucraina

În Dnipro, se raportează explozii. Ulterior, a fost emisă o alertă de raid aerian.

O alertă aeriană a fost declarată şi în alte regiuni, inclusiv în capitala Kiev.

UPDATE 22:30 Ucraina afirmă că 18 medici au fost ucişi în război 

UPDATE 22:00 Rusia susţine că 2,8 milioane de cetăţeni ucraineni, dintre care aproape 500.000 sunt copii, au intrat în Rusia după data de 24 februarie. Ucraina spune că este, de fapt, vorba despre o deportare forţată. 

UPDATE 20:00 În Melitopolul ocupat, medicii refuză să primească salariile în ruble ruseşti care le sunt impuse de soldaţii ruşi. Medicii continuă să lucreze, dar nu acceptă plata în moneda rusă", a declarat primarul din Melitopol, Ivan Fiodorov

UPDATE 17:00 SUA ia serios în considerare declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului 

Cel puţin, asta declară ambasadorul SUA în Ucraina, Brigitte Brink, într-un interviu pentru Radio Liberty.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), raport din 22 iulie 2022:

De la începutul invaziei ruse, aproape o treime din populaţia Ucrainei şi-a părăsit forţat locuinţa. Este cea mai mare criză de strămutare de oameni din lume din prezent.

Mai mult de 6,3 milioane de persoane sunt strămutate intern, din cauza războiului.

UNHCR estimează că în toată Europa există acum aproape şase milioane de refugiaţi din Ucraina. 

Ucraina începe contraofensiva în Herson. Zelenski afirmă că forţele ucrainene avansează "pas cu pas" spre oraşul ocupat de ruşi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că forţele ucrainene avansează "pas cu pas" spre oraşul Herson, aflat sub ocupaţie rusă în sudul ţării.

Oraşul a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului şi se află într-o poziţie strategică la vest de râul Dnipro.

Rusia nu mai neagă atacul asupra Odesei. Zaharova: "Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară a portului"

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat duminică că forţele ruse au lovit cu rachete de mare precizie o navă militară ucraineană în portul Odesa din Ucraina.

Copiii, victimele războiului din Ucraina

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, 358 de copii au murit şi peste 683 de copii au fost răniţi, până la data de 23 iulie 2022.
 
Datorită ostilităţilor active din regiunile afectate, nu există posibilitatea de a inspecta zonele de bombardare şi distrugere. Datele reale despre copiii morţi şi răniţi din aceste regiuni sunt în curs de stabilire.

Reafirmarea sprijinului Congresului pentru Ucraina

O delegaţie bipartită din Congresul SUA condusă de congresman-ul Adam Smith s-a întâlnit ieri cu preşedintele Volodymyr Zelensky şi cu ministrul Apărării Oleksiy Reznikov, reafirmând sprijinul Congresului pentru Ucraina.

SUA şi aliaţii săi occidentali evaluează posibilitatea de a livra Ucrainei 25-30 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, a spus congresman-ul american Adam Smith.

Secretarul de stat al SUA a condamnat atacul rusesc împotriva Odesei, acuzând Rusia că agravează penuria globală de alimente.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, Anthony Blinken a spus: „Statele Unite condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra portului Odesa de astăzi. Subminează efortul de a aduce hrană celor înfometaţi şi credibilitatea angajamentelor Rusiei faţă de acordul încheiat ieri pentru a permite exporturile ucrainene”.

 

Doi cetăţeni americani au murit recent în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a informat sâmbătă CNN, citând un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

 

Purtătorul de cuvânt, care nu este numit în raport, nu a oferit niciun detaliu despre indivizi sau circumstanţele morţii lor, dar a spus că administraţia americană este în legătură cu familiile şi oferă „toată asistenţa consulară posibilă”, potrivit CNN.

 

 

Ministerul ucrainean al Apărării a cerut sâmbătă cetăţenilor din Enerhodar, o zonă cheie confiscată de Rusia, să dezvăluie unde locuiesc trupele ruse şi cine din populaţia locală colaborează cu autorităţile de ocupaţie.

„Vă rugăm să ne comunicaţi de urgenţă locaţia exactă a bazelor trupelor de ocupaţie şi adresele lor rezidenţiale... şi locurile de reşedinţă ale personalului de comandă”, adăugând că coordonatele exacte sunt de dorit.

 

 

Guvernatorul Zaporizhizhiei a spus că Rusia ţine 170 de oameni captivi în regiunea Zaporizhizhia, relatează Kyiv Independent.

Potrivit guvernatorului Oleksandr Starukh, forţele ruse au răpit cel puţin 415 de persoane în regiunea de sud din 24 februarie - ziua în care forţele ruse au invadat Ucraina - şi cel puţin 170 de persoane sunt încă ţinute captive.

SUA ia serios în considerare declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului - a declarat ambasadorul SUA în Ucraina, Brigitte Brink, într-un interviu pentru Radio Liberty
  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici