RĂZBUNARE. Coreea de Nord va lansa milioane de fluturaşi de propagandă în Coreea de Sud

  • 12 milioane de fluturaşi vor fi lansaţi de Coreea de Nord către rivalii din Sud
  • Este un răspuns la o acţiune de acelaşi gen a disidenţilor din Nord care s-au refugiat în Coreea de Sud
3179 afișări
Imaginea articolului RĂZBUNARE. Coreea de Nord va lansa milioane de fluturaşi de propagandă în Coreea de Sud

RĂZBUNARE. Coreea de Nord va lansa milioane de fluturaşi de propagandă în Coreea de Sud

Tipografiile din Coreea de Nord lucrează ore suplimentare pentru a reînvia o armă preferată a războiului psihologic din perioada Războiului Rece: trimiterea de milioane de fluturaşi de propagandă în Coreea de Sud.

Această mişcare a fost anunţată luni de către către Phenian, nord-coreenii enervându-se din cauza pliantelor pe care defectorii din Nord le-au trimis din sud în ţara de origine comunistă în ultimele luni, a declarat agenţia oficială de ştiri din Nord.

Promisiunea de a riposta reprezintă o altă ameninţare pentru fragila pace din Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord a declarat că pregăteşte 3.000 de baloane pentru a transporta 12 milioane de fluturaşi peste graniţă, împreună cu chiştoace de ţigară şi alte gunoaie. Defectorii şi-au continuat eforturile de propagandă în ciuda protestelor din Phenian.


”Se apropie momentul pedepselor”, a adăugat acesta. „Coreea de Sud trebuie să asculte această muzică.”

Coreea de Nord şi-a exprimat frustrarea din ce în ce mai mare faţă de Coreea de Sud şi Statele Unite.

În această lună, Coreea de Nord a preluat pliantele trimise de activiştii din Coreea de Sud pentru a începe inversarea departamentului, tăierea tuturor liniilor de comunicaţii cu Coreea de Sud şi aruncarea unui birou comun de legătură pe care l-a operat cu Sudul în ultimii doi ani.

Pliantele au fost un instrument comun de război psihologic folosit de ambele Coree încă din războiul din Coreea 1950-53.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici