Reacţia lui Boris Johnson după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean „din greşeală”: Un prim pas important

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că doborârea accidentală a avionului ucrainean cu 176 de pasageri de către Iran întăreşte importanţa reducerii tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4026 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Boris Johnson după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean „din greşeală”: Un prim pas important

Sursa FOTO: Hepta.ro

"Admiterea Iranului că aeronava ucraineană International Airlines 752 a fost doborâtă din greşeală de propriile forţe armate este un prim pas important", a declarat Johnson într-un comunicat.

„Acum avem nevoie de o investigaţie internaţională completă, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor care au murit. Marea Britanie va colabora strâns cu Canada, Ucraina şi alţi parteneri internaţionali afectaţi de acest accident pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla”, a spus Johnson.

Patru cetăţeni britanici s-au numărat printre cei 176 de oameni care au murit în accidentul de miercuri.

„Cu toţii putem vedea foarte clar că un conflict ulterior nu va duce decât la mai multe pierderi de vieţi omeneşti şi tragedii. Este vital ca toţi liderii să urmărească acum o cale diplomatică”, a adăugat acesta.

Iranul a admis mai devreme că militarii săi au doborât din greşeală avionul, spunând că sistemele defensive aeriene au fost declanşate accidental, în timp ce se aflau în alertă în urma tensiunilor acumulate pe fondul atacurilor cu rachete iraniene asupra ţintelor americane din Irak.

Iranul a negat zile întregi după prăbuşire că a provocat incidentul aviatic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici