Reacţia Rusiei după ce a fost acuzată de implicare în demersurile privind independenţa Cataloniei

Acuzaţiile privind implicarea Rusiei în demersurile de independenţă ale regiunii Catalonia sunt o reminiscenţă a manifestărilor de isterie anti-rusă în unele state, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

1934 afișări
Imaginea articolului Reacţia Rusiei după ce a fost acuzată de implicare în demersurile privind independenţa Cataloniei

Reacţia Rusiei după ce a fost acuzată de implicare în demersurile privind independenţa Cataloniei

Spania a semnalat, luni, Uniunii Europene existenţa unor campanii online pentru "dezinformare" privind criza catalană care îşi au originile pe "teritoriul rus".

"Nici autorităţile spaniole, nici NATO, nici ziarele nu au furnizat argumente notabile în favoarea credibilităţii acestei declaraţii. În lumina acestui fapt, considerăm că aceste acuzaţii sunt nesemnificative şi similare cu isteria voluntară sau involuntară care poate fi observată în SUA şi în alte ţări", a spus Peskov.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că omologii Moscovei din SUA şi din Europa "nu au nimic mai bun de făcut decât să aducă acuzaţii" de interferenţă la adresa Rusiei şi a mass-media din ţară.

"În privinţa acuzaţiilor noi la adresa Rusiei şi a Russia Today, formulate de către ministerele Apărării şi de Externe din Spania, în legătură cu presupusa interferenţă în criza catalană, suntem obişnuiţi cu faptul că omologii noştri din Europa şi de peste mări nu au nimic mai bun de făcut decât să aducă acuzaţii împotriva presei noastre şi să îi declare pe jurnalişti agenţi străini. Motivul pentru care capitale precum Madrid şi Londra fac astfel de acuzaţii ar putea fi că acestea se confruntă cu o mulţime de probleme interne nerezolvate. Ei au aceste accese de furie pentru a distrage alegătorii de la incapacitatea lor de a rezolva problemele interne", a spus Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici